Traumeel s Ampullë

Traumeel s Ampullë

Traumeel S është produkt mjekësor i cili përdoret për trajtimin e dhimbjes së butë deri në moderim të lidhur me traumën dhe proceset e tjera inflamatore dhe degjeneruese. Për lehtësim të përkohshëm të dhimbjes artritike, të simptomave të lidhura me lëndime dhe inflamime të të gjitha llojeve. Trajtimi i simptomave të tilla si dhimbje e inflamacionit të shkaktuara nga lëndimet e llojeve të ndryshme (sportive, aksidente) siç janë: shtameve, hematoma, thyerje të eshtrave si dhe proceset degjenerative që përparojnë me inflamacion dhe gërryerje të organeve dhe indeve të ndryshme parodontiti shembull, parodontoza, gingiviti dhe ligamenteve musculoskeletal (tendovaginitis, bursitis, bërryl tenisi), osteoarthiritis e hip, gju dhe nyejeve të vogla

Category:

Ampullë

Traumeel S është produkt mjekësor i cili përdoret për trajtimin e dhimbjes së butë deri në moderim të lidhur me traumën dhe proceset e tjera inflamatore dhe degjeneruese. Për lehtësim të përkohshëm të dhimbjes artritike, të simptomave të lidhura me lëndime dhe inflamime të të gjitha llojeve. Trajtimi i simptomave të tilla si dhimbje e inflamacionit të shkaktuara nga lëndimet e llojeve të ndryshme (sportive, aksidente) siç janë: shtameve, hematoma, thyerje të eshtrave si dhe proceset degjenerative që përparojnë me inflamacion dhe gërryerje të organeve dhe indeve të ndryshme parodontiti shembull, parodontoza, gingiviti dhe ligamenteve musculoskeletal (tendovaginitis, bursitis, bërryl tenisi), osteoarthiritis e hip, gju dhe nyejeve të vogla.

Çka duhet të dini para se të merrni Traumeel S:

Në parim, Traumeel S nuk duhet të përdoret tek njerëzit me sëmundje sistemike progresive siç janë tuberkulozi, leukemiea ose sëmundjet inflamatore të indit lidhës (kolagjenoza), skleroza e shumëfishtë, SIDA, infeksioni HIV ose sëmundje të tjera autoimune. Mos e përdorni nëse jeni alergjik në Achillea millefolium(bari i pezmit mijëfletësh), në kamomile, kalendula mjekësore, luleshqerra shumëvjeçare, lule boçë, Arnica montana, ose në ndonjërin nga përbërësit tjerë bimor të këtij ilaçi.

Masat paraprake për përdorim:

Përdorimi gjatë shtatëzënësisë dhe laktacionit: Ashtu si me të gjitha ilaçet, ilaçet homeopatike mund të përdoren gjatë shtatëzanisë dhe laktacionit vetëm pas konsultimit me një mjek.

Përdorimi tek fëmijët:

Nuk ka përvojë të dokumentuar për përdorimin e këtij ilaçi tek fëmijët. Prandaj nuk duhet të përdoret tek fëmijët nën 12 vjeç.
Ju lutemi informoni mjekun ose farmacistin tuaj nëse jeni duke marrë ose keni marrë kohët e fundit ilaçe të tjera, edhe nëse ato janë pa recetë.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit:

Përveç nëse përcaktohet ndryshe: Për ankesat akute 1-2 ampula në ditë i.m., s.c. (përfshirë periartikularin) ose i.v. injeksione çdo ditë. Përdorimi që tejkalon një javë duhet të kryhet vetëm pas konsultimit me një terapist me përvojë homeopatike. Në rastin e sëmundjeve kronike , 1-2 ampula i.m., s.c. 1 deri 3 herë në javë (përfshirë periartikularin) ose i.v. injeksione. Nëse simptomat përmirësohen, frekuenca e përdorimit duhet të zvogëlohet.

Kohëzgjatja e trajtimit:

Traumeel S nuk duhet të përdoret për më shumë se 3 javë pa këshillë mjekësore.

Efektet anësore:

Pas përdorimit të Traumeel S, salivimi mund të ndodhë dhe përdorimi duhet të ndërpritet. Për shkak të përbërësit homeopatik Mercurius solubilis (merkur) që përmban ky produkt, reaksione alergjike mund të ndodhin herë pas here. Në raste individuale, reaksione të mbindjeshmërisë mund të ndodhin pas marrjes së Traumeel S; skuqje, kruajtje, ënjtje të rralla të fytyrës, gulçim, marramendje dhe rënie në presionin e gjakut janë vërejtur tek ilaçet që përmbajnë përbërës të echinacea (luledielli). Tek individët me mbindjeshmëri ndaj akacies (p.sh. arnica), reagimet e mbindjeshmërisë (deri në reagimin anafilaktik) janë të mundshme në raste individuale.
Mund të ketë skuqje të përkohshme, ënjtje dhe dhimbje në vendin e injektimit. Nëse shfaqen efekte anësore, ndërpresni përdorimin dhe këshillohuni me një mjek. Shënim: Përdorimi i një ilaçi homeopatik mund të përkeqësojë përkohësisht ankesat ekzistuese (përkeqësimi fillestar). Në këtë rast duhet të ndërprisni përdorimin e ilaçit dhe të konsultoheni me mjekun tuaj.
Raportimi i efekteve anësore: Nëse vëreni efekte anësore, kontaktoni mjekun ose farmacistin tuaj. Kjo vlen edhe për efektet anësore që nuk përmenden në këtë broshurë të. Duke raportuar efektet anësore të ilaçeve, ju mund të ndihmoni për të siguruar më shumë informacione mbi sigurinë e këtij ilaçi..

Shënime për datën e skadimit dhe ruajtjen e tij:

Data e skadimit të këtij ilaçi shtypet në paketimin e jashtëm. Mos e përdorni këtë ilaç pas kësaj date! Nuk kërkohen kushte të veçanta të ruajtjes për këtë ilaç. Mbajeni larg fëmijëve.

Përbërja:

1 ampulë prej 2.2 ml (= 2.2 g) përmban: përbërës aktivë: Calendula officinalis Dil. D2 2.2 mg, Atropa bella-donna Dil. D2 2.2 mg, Aconitum napellus Dil. D2 1.32 mg, Bellis perennis Dil. D2 1.1 mg, Hypericum perforatum Dil. D2 0.66 mg, Echinacea Dil. D2 0,55 mg, Echinacea purpurea Dil. D2 0,55 mg, Symphytum officinale Dil. D6 2.2 mg, Matricaria recutita Dil. D3 2.2 mg, Achillea millefolium Dil. D3 2.2 mg, Mercurius solubilis Hahnemanni Dil. Aku D6. 1.1 mg, sulfuris Hepar Dil. Aku D6. Dy pika dy miligramë, Hamamelis virginiana Dil. D1 0.22 miligram, Arnica montana Dil. D2 2.2 miligramë.
Përbërësit aktivë 1 deri në 7 potencohen së bashku me ujin për injeksion gjatë fazës së fundit, përbërësit aktivë 8 deri 10 deri në 2 fazat e fundit. Përbërësit e tjerë: Uji për injeksion, klorur natriumi.

Përmbajtja e paketimit:

Lëng i holluar për injeksion. 10, 50 ampula dhe pako klinike me 100 ampula prej 2.2 ml.

Prodhues:
Biologische Heilmittel Heel GmbH

Made in Germany

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Traumeel s Ampullë”

Your email address will not be published. Required fields are marked *